Skincare: Kleimasker met kaolien

Terug naar Skincare assortiment

Beschikbaar bij Apotheek Ginderbuiten, Mol: € 17,40

Al na het eerste gebruik geeft dit zuiverende masker de doffe, gemengde of vette huid, een stralende glans en evenwicht. Het bestrijdt onzuiverheden, matteert de blinkende opperhuid en draagt bij tot de hydratatie van de huid.


Hydraterende werking

Kaolien is een klei rijk aan oligo-elementen met een uitstekende adhesie op de huid dankzij waterstofbindingen. Die verbindingen vergemakkelijken de verspreiding van het poriënvocht naar de huid en de lokale opwarming waardoor de poriën zich verwijden, talg wordt afgescheiden en de huid wordt beter gehydrateerd. Deze hydratatie gaat gepaard met een zuivering van de huid: organische of minerale onzuiverheden worden doeltreffend afgevoerd en de talg productie neemt af, dankzij de adstringerende aluminiumhydroxichloride in kaolien. Glycerine heeft een hydraterende, verzachtende en antibacteriële werking.


Versterkende eigenschappen van klei

De eigenschappen van klei worden nog geoptimaliseerd door het zeewater afkomstig uit zeeslib. Het bio-marine klei afkomstig uit zeeslib is van nature rijk aan mineralen, oligo-elementen en algen, die de huid ten goede komen.


Gebruik

Wordt één tot twee keer per week gebruikt. Breng het gebruiksklare masker aan, laat 15 minuten inwerken en verwijder met een vochtige spons.